31 Temmuz 2013 Çarşamba

KAİKEN


KAİKEN
Jean -  Chrıstophe GRANGE
Dogan Kitap
Çeviri: Tankut Gökçe
Sayfa Sayısı: 383



KAİKEN
Jean-Chrıstophe Grange’ın okuduğum ilk kitabı .Uzun süredir okumak istediğim fakat bir türlü kitaplarını okuma fırsatı bulamadığım bir yazar. Zararın neresinden dönülse kardır..:)
Polisiye kitapları severim ama bu kitabın da yeri bende ayrı oldu.Sürükleyici, içinde birden fazla konu bulunan ve nasıl bittiğini anlayamayacağınız türden . Özellikle polisiye roman severler muhakkak okumalı..
                    Konusuna gelince ; roman Fransa ve Japonya kültürünü benimsemiş, daha doğrusu Fransa’da Japon kültürünü yaşamaya çalışan ve tam bir japon aşığı olan Passan’ ın içinde bulunduğu karmaşalarla ilgili. Passan evli ve iki çocuk babası bir komiserdir. Çocukluğu ve gençliğinin ilk evrelerinde kimsesizler yurdunda büyümüş, her türlü belaya bulaşmış fakat polis olarak hayatını düzene sokmaya çalışan bir kişidir.
Bir yandan bebek katili olarak düşündüğü Guillard ile – ki dogumcu olarak tanınıyor ve annenin karnını deşerek ortaya çıkan fetüsü yakmasıyla ünlü..-bir yandan evine saldırıda bulunan ve en yakın arkadaşlarının ölümüne neden olan olaylarla uğraşırken 11 yıllık karısını gerçekten tanıyıp tanımadığını da sorguluyor..

Kitapta birden fazla olay yer alıyor ve hepsi de birbirine bağlı olduğundan çok fazla detay veremeyeceğim. Ama az çok Japon kültürüne meraklıysanız ve köklerimizin bizi nasıl etkilediğini  merak ediyorsanız mutlaka okuyun derim…J

Birkaç Alıntı;
Sf58: Basit bir hayatın mı olsun istiyorsun? Sürüye  yakın dur ve orada kendini unut.
Sf357: Kin, uzun vadede hep kazanır.