24 Temmuz 2013 Çarşamba

ALLAH BENİ BÖYLE YARATMIŞ

ALLAH BENİ BÖYLE YARATMIŞ
PuCCa  ... Ve sonunda okudum... Nasılda merak ediyordum... Sürekli karşıma çıkıyor.. Okuyanlar sakın milletin içinde okuma yoksa sessiz sessiz gülmeye çalışır rezil olursun diyorlar... Tabi bende de bir merak sormayın gitsin...:)
D&R da indirime girmiş kaçar mı..:) Hemen aldım ve elimdeki kitap biter bitmez başladım...
Fakat ilk başlarda büyük bir hayal kırıklığına uğradım ve küçük bir kız eline almış kağıt kalem , basmış küfürü , acaba okumasam da birine mi hediye etsem diye düşünüyordum ki kitapla bütünleşebildim...:)
Sonradan başladım kıza üzülmeye .. Küçüklüğünde neler neler yaşamış .. Acaba diyorum ben o yollardan geçsem nasıl olurdum... 
Her neyse kitabı okudum .. Okudukça gülmelerimin yerini iç sızıları almaya başladı... Veee şu anda en sevdiğim kitaplarımın yanına koydum..:)  Bence mükemmel bir kitap... Hani yüzeysel bakılmadığında aile içerisinde yaşananların , boşanmaların ve yerine gelen yeni anne ve babaların çocuk üzerindeki etkisi bu olsa gerek.. İçim burkularak okudum... 
Kitap kısa kısa hikayelerden oluşuyor.. Bir genç kızın üniversite dönemini anlatıyor.. Ve tabi ki yaşadıkları ve o yaşadıklarında yaşanan dünün izleri.. Ben beğenerek okudum .. Tavsiye ederim..:)  Hani belki ana yemek yerine değil ama yemek sonrası yenen bir tatlı niyetine okunabilir..:)

KIRMIZI

KIRMIZI
Ted Dekker … Uzun zamandır merak ettiğim ve nedense hep seveceğimi düşündüğüm bir yazar. Yazarın adı ve kitapların kapak tasarımı hep ilgimi çekmiştir..  Denk gelir gelmez de aldım… Ama seri olan bir kitap almışım …Sonradan fark ettim… L Fakat kitabı biraz incelediğimde serinin istenilen kitabından başlanabileceğini gördüm ve keyfim tekrar yerine geldi..:)
Kitap 600 sayfa hani hem güzel hem de kalın bir kitap okumak isteyenler için oldukça güzel bir seçim.. Yani benim için..:)
Kitabın konusunu gelince ; Thomas 25 yaşında bir genç ve ülkeyi yok etmeye başlayan Raison virüsü  ile savaşıyor. Tek amacı Monique de Raison’ ı bulup anti- virüs üretilmeye başlanmasını sağlamak…
               Diğer realitede ise Thomas 40 yaşında , Rachelle ile evli ve iki çocuğu var. 15 yıl önce bulunduğundan beri iyi bir savaşçı olarak yetiştirilmiş. Sonrasında ise Orman Muhafızları’nın komutanı olmuştur. Bu realitede dünya çöllerle kaplı, sadece bazı bölgelerde – ki sayıları 10 bile değil- ormanlık alanlar ve göller mevcut. Thomas bu ormanlık bölgeyi Çöl Sakinleri’nden (serserilerden) korumaya çalışıyor.
                  Thomas uyudukca bu iki realite arasında yer değiştiriyor ve tekrar uyuyana kadar o realite içerisinde kalıyor. Belirli bir süre sonra bu geçişler sorun olmaya başlıyor.. Çünkü herhangi realitede aldığı yara veya darp  diğer realitede de olmuş gibi etkisini göstermeye başlıyor…Bu da Thomas için ürkütücü gerçeği - herhangi birinde meydana gelen ölümle iki dünyadaki varlığının da sona ereceği- anlamasına neden oluyor …  Tabi bundan sonrası sürpriz..:)    Kitabı bitirrmeden elinizden bırakamayacaksınız…
Nefes nefese okunacak bir Ted Dekker destanı…J


Birkaç  alıntı..:)

Sf 115: ‘’ Ya tarihi değiştirmenin bir yolunu bulacak ya da yazıldığı şekilde tarihin yolunu izleyip öleceksiniz..’’