18 Nisan 2013 Perşembe

UÇURTMA AVCISI


Yazar: Khaled Hosseını
The Kite Runner
Çeviren: Püren Özgören
Sf: 375






UÇURTMA AVCISI
Tam bir aydır kitaplığımda sırasını bekleyen bir kitapdı.Bu kadar muhteşem bir kitabı nasıl bu kadar uzun bir zaman bekletebilmiştim bende şaşırıyorum…
Senin için bin tane olsa yakalarım…Hüznüyle içimizi burkacak duygu yüklü bir roman.

İçerisinde arkadaşlık,sevgi,kardeşlik , ihanet,geleneklere uyma pahasına yok sayılan yaşamlar ne ararsanız yogun bir şekilde bulabiliyorsunuz.
Kitap; Emir ve Hasan adında iki çocuğun yaşamlarını anlatıyor. Yaşamlarını anlatırkende ülkedeki toplumsal olayları birebir sizler de yaşıyorsunuz.O dönmedeki Afganistan’ı sizde  içinizde yaşıyorsunuz.Sovyet işgali ve ardından toplumsal bir düzen beklerken Taliban baskısı..Dini kendi emelleri için kullanan sözde bir dini akım ve sosyal çöküntünün aşama aşama gözler önüne serilmesi.
Olağanüsti bir dostluk öyküsü…

Bir kaç alıntı...
sf 23: Çocuklar boyama kitabı değildir onları en sevdiğin renklere boyayamazsın.
sf 109:Bir insan öldürdüğün zaman , bir yaşam çalarsın.Karısını bir kocadan,çocuklarını bir babadan mahrum edersin.Yalan söylediğin zaman bir insanın gerçeğe ulaşma hakkını çalmış olursun.Aldattığın zaman ,bir insanın dogruluk adalet hakkını elinden alırsın.Çalmaktan daha büyük bir kötülük yoktur.
sf 198:....Öyle gecelerde herkes yatağın kendi tarafına çekilir, onu alıp götürecek olan ,kendi kurtarıcısına sığınırdı. Süreyya'nınki uykuydu. benim ki her zamanki gibi bir kitap.