4 Nisan 2013 Perşembe

GÖKKUŞAĞINI YAKALAMAK

Yazar:Kathleen Long
Yayınevi: Arkadya Yayınları
Çeviren:Buse Barış
Sayfa Sayısı: 310

GÖKKUŞAĞINI YAKALAMAK
Okundu ve bitti…
Uzun zamandır beni bu kadar farklı etkieyebilen bir kitap okumamıştım.Bir elimde mendil bir yandan ağladım bir yandan da güzldüm..:) Karışık duygular içerisinde bitirdim kitabı….
Bernadette’nin hayata bakış açısı aslında çogu bayanla aynı; Kilo  sorunu, kocası Ryan ve onun HYM (Hamile Yelloz Metres) si ile olan ilişkisi, ayrılık çanları çalmaya başlayınca bir geriye dönüş ve acaba neleri eksik yaptım, neleri yapabilecekken yapmadım ve hüzünlü bir geriyer dönüş isteği ve sorgulama….Aile bireylerinin kaybı, işini kaybetme ve bu kaos içinde Gökkuşağını Yakalamaya çalışmak oldukça zor ama imkansız değil…
Ben zevk alarak okudum bu kitabı.Çünkü zorluklarla baş ederken yapılan mücadele okadar güzel ve farklıJ espirili bir dille donatılmış ki; yaşanan her olayda bir yandan üzülüyor bir yandan da gülümsüyorsunuz…J
Kitabın başından sonuna kadar Benadette’ ye yol gösteren , babasının onun için bıraktığı bulmacalar oluyor…Sonuçta hepimizin bir dayanagı yol göstericisi yok mu..? 
Yaşama sevinci ve hüznü bir arada bulabileceğiniz bir kitap …Kitabı edindikten   sonra eminim ki yeri kitaplığınızda ki baş köşe olacaktır..:)
Birkaç alıntı…
Sf 21: Eğer biri size aile şirketinin çalışmak için sevimli, sıcak bir yer olduğunu söylerse  aksi yöne dogru çığlık atarak kaçın.
Sf  90:…Telsiz telefonu kulağıma tutarken, ağzım açık kendi yansımama baktım.Saçımın kendine ait bir hayatı olduğunu zaten biliyordum ama başımda ki korkunç birşeydi.
Sf 172: Yerdeki kırpılmış saç tutamlarını toplayıp çığlıklar ata ata en yakın perukçuya gitmemek  için kendimi zor tutarak, aynadaki yansımama bir daha baktım.
Sf 176: Eğer gözlerimi yeterince kısarak bakarsam…çok fena sayılmazdım.
Sf 284: Kışın en soğuk zamanlarında, nihayet içimde hiç bitmeyen bir yazın olduğunu öğrendim.  Albert Camus